Massagecursus


Cursus Massage & Rebalancing®  'Met aandacht aanraken'

Massage gaat over aanraken en (aan)geraakt worden. Aanraken is niet alleen prettig. Het is ook een basisbehoefte van de mens. Massage helpt lichaam en geest te ontspannen. Het geeft ruimte om te ervaren hoe het met je is. Door je bewust te worden van wat je in je lichaam voelt, kunnen spanningen en stress verminderen.

Tijdens de cursus leer je een aantal basistechnieken uit de Rebalancing, waarmee een volledige massage gegeven kan worden.
Technieken, je eigen houding en het efficiënt gebruik van je eigen lichaam zijn een belangrijk. Maar Rebalancing biedt meer dan techniek. Het gaat om aanwezige aandacht in de aanraking, zowel bij de gever als de ontvanger. Je leert om jezelf niet weg te cijferen, maar om jezelf te blijven ervaren en dit in te zetten tijdens de massage. Dit betekent dat je niet hard aan het werk hoeft, maar je eigen ontspanning, speelsheid, ruimte, gronding etc. kunt doorgeven in je aanraking. Het effect is een diepe ontspanning voor ontvanger en gever.

De cursus is bedoeld voor mensen die op een ontspannen manier willen leren masseren en die willen ervaren hoe het is om met aandacht aangeraakt te worden. Zowel beginners als mensen met massage-ervaring zijn welkom. Ook is de cursus geschikt voor mensen die massage bij het uitoefenen van hun beroep kunnen toepassen (zoals therapeuten, schoonheidsspecialisten en sportmasseurs).

 


Namaste Webdesign